28 жовтня 2020 року – 76-а річниця вигнання нацистів з України

76 років… Швидко, мов струмки води, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє пам’ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас у залах музеїв, із сторінок книг, її мужню та величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.

Саме 28 жовтня 1944 року завершилося вигнання нацистів з нашої української землі. У ці останні дні жовтня 1944 року міста і села України були остаточно звільнено від німецько-фашистських загарбників. Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Не щезне з пам’яті людської, не піде у забуття великий подвиг нашого народу – перемога над фашизмом.

Пам’ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині.

Відповідно до річного плану школи та з метою вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, шанобливого ставлення до старшого покоління у Миколаївській ЗОШ у режимі онлайн було проведено такі заходи: усний журнал «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», година спілкування «В пам'яті нащадків залишиться навіки», бесіда «Ми повинні пам’ятати», тематичний урок «Переможці нацизму у Другій світовій війні», перегляд документальних фільму «28.10 - День визволення України від нацистів»

За участі учнівського самоврядування було створено відео, присвячене 76-й річниці Дня визволення України від фашистських загарбників "Ми пам'ятаємо!"

Завершальним заходом відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні.

28.10. відзначається 76-а річниця Дня Визволення України від фашистських загарбників. Ми пам'ятаємо!

/Files/images/IMG_20201028_124201.jpg /Files/images/IMG_20201028_124208.jpg

Інформаційні матеріали:

- Презентація:

https://drive.google.com/file/d/1rTWjbTCJIzNDuuRv8693nQMXnzzzBLWo/view

- Інформація:

https://drive.google.com/file/d/1qgHN-0DSYZXTFL9YZc_mzly86qCFpeeE/view

https://old.uinp.gov.ua/news/metodichni-materiali-ukrainskogo-institutu-natsionalnoi-pam-yati-do-70-i-richnitsi-vignannya-na?q=news/metodichni-materiali-ukrainskogo-institutu-natsionalnoi-pam-yati-do-70-i-richnitsi-vignannya-na

- Фільм:

wym-1603894762809

Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.